Bedankt Berre en Greet!

Bedankt Berre en Greet!

In december 2020 namen Albert Mees en Greet Goossens deel aan hun laatste gemeenteraad.

Joël Vander Elst: “De gemeente was decennialang in goede handen en de opvolgers zullen ervoor zorgen dat het zo blijft. Wanneer het opnieuw toegelaten is, organiseren wij een mooi afscheidsfeest. Jullie zullen gemist worden!” Enorm bedankt Albert en Greet voor jullie jarenlange inzet! #Fieropberre #Fieropgreet

Artikel Het Nieuwsblad – Maarten De Cock

Nog één gemeenteraad en dan zit het erop. Althans toch voor de Bertemse schepen Greet Goossens en oud-burgemeester Albert Mees (beiden Gemeentebelangen-Open VLD) die nu voorzitter van de gemeenteraad is. Ze stoppen dinsdagavond na vele jaren met lokale politiek.

“We wisten al langer dat ze allebei nu hun ontslag zouden geven”, zegt burgemeester Joël Vander Elst (Gemeentebelangen-Open VLD). “Hun vertrek veroorzaakt dan ook een pak verschuivingen. Eddy Vranckx (CD&V) zal Albert opvolgen als voorzitter van de gemeenteraad. Huidig gemeenteraadslid Yvette Laes (Gemeentebelangen-Open VLD) vervoegt vanaf nu ook het schepencollege als nieuwe schepen. Ook in de gemeenteraad en bij het Bijzonder Comité Sociale Dienst zijn er daardoor wat veranderingen.”

Elke mogelijke ambt vervuld

De oorzaak van die verschuivingen is het afscheid van schepen Greet Goossens en gemeenteraadsvoorzitter Albert Mees. “Door de pandemie kreeg ik andere inzichten”, legt Goossens uit. “Alles in het leven ging plots een stapje trager en eigenlijk beviel me dat wel. Het kalmer aandoen heeft me rust gegeven. Vandaar dat ik nu al stop en niet over vier jaar. Op mijn 65e verjaardag heb ik de knoop doorgehakt. Dan verstuurde ik mijn ontslagbrief. Ik ben al 26 jaar gemeenteraadslid en meer dan 17 jaar schepen. Nieuwkomers kunnen nu hun tijd gebruiken om zich in te werken.”

Ook voor Mees is het genoeg geweest. “Gemeenteraadslid, schepen, burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad. Ik heb al elke mogelijke ambt vervuld, dus ik moet wel stoppen”, zegt hij al lachend. “Volgende week word ik 65 jaar. Ik blik tevreden terug op de samenwerking met de collega’s, maar er zijn nog tal van andere zaken in het leven waar ik me mee bezighoud. Het is mooi geweest.”

Tumor

Voor beiden komt er dus heel wat tijd vrij na het drukke, politieke leven. Er zijn al plannen gemaakt. “Ik ben voorzitter van VC Bertem-Leefdaal”, gaat Mees verder. “Of ik nu zoals Balthasar Boma intensiever de voetbalclub ga besturen? Nee, dat zit er toch niet echt in. De kantines poetsen, dat lijkt me wat voor binnen een paar jaar. Ik werk ook nog in een school en daarnaast ben ik sinds acht maanden grootvader, dus ik heb nog mijn bezigheden.”

Goossens doet het iets rustiger aan. “Genieten van de dagelijkse dingen primeert nu”, vertelt ze. “Ik heb in oktober te horen gekregen dat een tumor zich in mijn hoofd genesteld heeft. Dat is een reden te meer om me te focussen op de positieve dingen in het leven. Met die ingesteldheid ga ik verder: staar je niet blind op het negatieve in het leven. Dat is heel belangrijk. Carpe diem.”

Door het vertrek is er heel wat ervaring minder in het bestuur en dat zal ook gemist worden. “Ik heb nog geprobeerd ze allebei te overtuigen om toch langer te blijven, maar helaas. Het was alleszins enorm fijn om samen te werken. De gemeente was in goede handen en ook de opvolgers zullen ervoor zorgen dat dat zo blijft”, besluit Vander Elst.

Één antwoord

  1. אני מאוד ממליץ על אתר הזה כנסו עכשיו ותהנו ממגוון רחב של בחורות ברמה מאוד גבוהה. רק באתר ישראל נייט לאדי https://israelnightclub.com/apartments/%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%94/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *